Μαγκούστα,ο φόβος και ο τρόμος των φιδιών!


Η μαγκούστα είναι ένα παμφάγο ζώο συγγενικό της γνωστής μας νυφίτσας και της σουρικάτας και ζει κυρίως στην Αφρική αλλά και την νότια Ασία.Είναι ελαφρύτερο από την νυφίτσα ,γεγονός που του δίνει μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να αποφεύγει ευκολότερα τους εχθρούς τους.Μάλιστα η ινδική γκρι μαγκούστα είναι τόσο ευκίνητη  που μπορεί να αποφύγει ,ακόμη και να σκοτώσει μια κόμπρα!Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε τί εννοώ.Η ικανότητά της αυτή δεν οφείλεται μόνο στην ευλυγισία της αλλά και στο χοντρό του τρίχωμα,και την μεγάλη αντίσταση ή και ανοσία στα τσιμπήματα φιδιών!

μαγκούστα νάνος


Τρέφεται με ότι μπορεί να βρεί:έντομα,σκουλήκια,καβούρια,σαύρες,ακόμη και φίδια.Επίσης τρώει αυγά τα οποία πετάει με τα πίσω του πόδια πάνω σε βράχους για να τα σπάσει,καθώς επίσης και πτώματα νεκρών ζώων.


Υπάρχουν 33 είδη μαγκούστας τα οποία έχουν προσαρμοστεί και ζουν σε διάφορα περιβάλλοντα.Άλλα πάνω στις φυλλωσιές των δέντρων,άλλα εν μέρη στο νερό,ενώ κάποια άλλα σε ερημικά τοπία.

μαγκούστα ζέβρα
Η μαγκούστα γεννά συνήθως μιά φορά το χρόνο από 3 έως 8 μικρά.Αν για κάποιο λόγο αυτά χαθούν,τότε υπάρχει περίπτωση να γεννήσει κι άλλη φορά.

Τα μικρά ακολουθούν συνέχεια τη μητέρα τους μέχρι να γίνουν τεσσάρων μηνών.Τα αρσενικά μόλις γίνουν 6 μηνών την εγκαταλείπουν ενώ κάποια θυληκά μπορεί να μείνουν μαζί της για πάντα!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters