η τίγρη


Η τίγρη είναι το μεγαλύτερο αιλουροειδές στον κόσμο που φτάνει περίπου τα 2,5 μέτρα σε μήκος. Είναι η πιο δυνατή  από όλες τις μεγάλες γάτες και απαντάνται στην ανατολική και τη νότια Ασία. Συχνά γίνεται ο φόβος και ο τρόμος για τους ανθρώπους που κατοικούν σε οικισμούς εντός της επικράτείας της.

 Υπάρχουν έξι διαφορετικά υποείδη: η τίγρη της Βεγγάλης, η ινδοκινέζικη τίγρη, η μαλαισιανή, η τίγρη της Σουμάτρας, η τίγρη Σιβηρίας  και της Νότιας Κίνας. Ο λευκός τίγρης είναι στην πραγματικότητα μια τίγρη της Βεγγάλης και κατά συνέπεια δεν είναι υποείδος ίδια.

Ο μέσος όρος τίγρης ζυγίζει περίπου 300 κιλά και μια τίγρη μπορεί να τεντώσει το σώμα του (και ουρά) σε περίπου 4 μέτρα. Τίγρεις φίδια κυνήγι, αγριογούρουνο, βουβάλια, κροκόδειλοι, ελάφια, λεοπαρδάλεις και καμήλες και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη σύλληψη θήραμά τους οφείλεται στην αθόρυβη, καταδιώκοντας τους προσέγγιση και ισχυρό σώμα τους. Η τίγρη μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι 90 χιλιομέτρων την ώρα, κάνοντας την τίγρη εξαιρετικά γρήγορη. Τίγρεις έχουν ακόμη γίνει γνωστό σε σύγκρουση με ρινόκερους και ελέφαντες με την τίγρη γενικά νίκη.

η τίγρη της Σιβηρίας-ντοκιμαντέρΤίγρεις είναι γενικά πορτοκαλί με μαύρες ρίγες αν και είναι κοινό να πάρει τίγρεις με λευκή άμμο και τα χρωματιστά σημάδια. Ο λευκός τίγρης είναι ένα σπάνιο είδος τίγρης, με φωτεινή λευκή γούνα και μαύρες ρίγες, αυτές οι τίγρεις να προκύψει από μια γενετική μετάλλαξη στη μήτρα κατά την τίγρη μητέρας. Δεν είναι βέβαιο ότι αυτές οι λευκές τίγρεις θα παράγει λευκό απόγονο, πολλές λευκές τίγρεις έχουν γνωστό ότι παράγουν cubs πορτοκαλί. Σήμερα, η τίγρη είναι κοντά απειλούμενα είδη με μόνο μια χούφτα περιαγωγή εξακολουθούν να τις ασιατικές ζούγκλες. Η τίγρη είναι ακόμα ένα εντελώς κυρίαρχο αρπακτικό σε αυτό το περιβάλλον, κυρίως λόγω της εξαιρετικής δύναμης τους, και την ικανότητα να τρέξει, να κολυμπήσει, να πηδούν και να σκαρφαλώνει δέντρα πολύ αποτελεσματικά.

Ο τίγρης είναι ένα ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο ζώο με έδαφος της τίγρης που κυμαίνονται από τη Σιβηρία, για να ανοίξει λιβάδια και τα τροπικά έλη μαγγροβίων στην κεντρική και νοτιοανατολική Ασία. Τίγρη είναι επίσης μια εξαιρετικά εδαφική των ζώων και η τίγρη είναι γενικά μοναχικό ζώο. Λόγω του μεγέθους της τίγρης και ο τίγρης θέλουν να είναι μοναχικά, η τίγρη συχνά απαιτεί μεγάλες εκτάσεις των βιοτόπων που μπορεί να υποστηρίξει τα αιτήματα των αρπακτικών της τίγρης. Λόγω της ανάγκης της τίγρης για μια ευρεία περιοχή αναμιγνύεται με το γεγονός ότι η τίγρη είναι εγγενής σε ορισμένες από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, σημαίνει ότι υπήρξαν σημαντικές συγκρούσεις μεταξύ των τίγρεων και των ανθρώπων.

Τίγρεις συνήθως ζευγαρώνουν από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και μετά από μια περίοδο κύησης μόλις πάνω από τρεις μήνες, το θηλυκό τίγρη γεννά 2 ή 3 cubs τίγρη. Όταν οι cubs τιγρών πρωτότοκο είναι τυφλοί και εξαιρετικά ευάλωτη. Μέχρι τη στιγμή που τα μικρά τίγρης είναι περίπου 18 μηνών, είναι σε θέση να κυνηγούν για τον εαυτό της. Οι Tiger cubs είναι γνωστό ότι αυξάνονται γρήγορα και μπορεί να θέσει σε 100 γραμμάρια βάρους κάθε μέρα. Τα κουτάβια τίγρης συνήθως μένουν με τη μητέρα τους μέχρι να είναι μεταξύ 2 και 3 ετών και τα μικρά τίγρη στη συνέχεια αρκετά μεγάλη και αρκετά ισχυρή για να βγείτε έξω στην ζούγκλα για να ζήσουν μια ζωή της μοναξιάς.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters