Κασουάριος,το πιο επικίνδυνο πουλί της Αυστραλίας.


Ο κασουάριος είναι ένα μεγάλο πουλί που δεν μπορεί να πετάξει,είναι πολύ βαρύ και του λείπει το χαρακτηριστικό κόκκαλο σαν διχάλα που έχουν όλα τα ιπτάμενα πουλιά.

Το όνομά του είναι από το ινδονησιακό kasuari λέξης που προέρχεται από τις λέξεις kasu weri που στη γλώσσα παπούα σημαίνουν κεφάλι με κέρατο.


κατάταξη
Ανήκει στην οικογένεια των κασουαρίδων,πουλιών που δεν πετούν.
Άλλα πουλιά της ίδιας οικογένειας που δεν πετούν είναι η στρουθοκάμηλος,το έμου,το εξαφανισμένο πλέον γιγάντιο πουλί μόα και τα μικρά κίβι.agrzoa.blogspot.com

που ζει
Ζει στις τροπικές ζούγκλες της Νέας Γουινέας,των γειτονικών νησιών καθώς και της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

περιοχές που ζουν τα διάφορα είδη κασουάριου
με τί τρέφεται
Ο κασουάριος τρέφεται κυρίως με φρούτα,αλλά είναι πραγματικό παμφάγο,αφού συχνά  τρώει φυτά ακόμη και μικρά ασπόνδυλα ζώα.

εμφάνιση
Στην εμφάνιση μοιάζει αρκετά με το έμου ένα άλλο μεγάλο πουλί της Ωκεανίας που δεν μπορεί να πετάξει. agrzoa.blogspot.com Στο κεφάλι του όμως έχει ένα οστέϊνο λοφίο που θυμίζει κάποια είδη δεινοσαύρων.Άλλωστε πλέον αποδείχτηκε ότι τα πουλιά είναι απόγονοι των δεινοσαύρων.Χαρακτηριστικό είναι το έντονο μπλε χρώμα του λαιμού του.

το πιο επικίνδυνο πουλί
Είναι γενικά ντροπαλό πουλί,αλλά αν το πληγώσουν ή το στριμώξουν γίνεται εξαιρετικά βίαιο και agrzoa.blogspot.com χτυπάει με τα πόδια του τα οποία είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να καταφέρουν θανατηφόρα χτυπήματα.Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις έχουν σκοτωθεί άνθρωποι που δέχτηκαν επίθεση από τον κασουάριο.


Αν το πλησιάσετε ,υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το πάρει ως απειλή  και να αντιδράσει με ένα τρομακτικό χτύπημα που σπάει κόκκαλα!Ή να σας γδάρει άσχημα με τα πολύ κοφτερά νύχια του που κόβουν σαν ξυράφια!

Μην σας ξεγελάει λοιπόν η εμφάνισή του, θεωρείται το πιο επικίνδυνο πουλί του κόσμου!


Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πολλοί στρατιώτες εγκατεστημένοι στην περιοχή προσπαθούν να αποφύγουν το πουλί,αλλά πολλές φορές υπήρξαν θύματα.


Είναι ένα από τα πιο δύσκολα πουλιά για ζωολογικούς κήπους εξαιτίας των συχνών επιθέσεων στους φύλακες.

κίνδυνος εξαφάνισης
Σήμερα οι κασουάριοι βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης εξαιτίας του κυνηγιού από τον άνθρωπο.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters