η αρκτική αλεπού


Η αρκτική αλεπού είναι μια μικρή λευκή αλεπού που ζει στις αρκτικές περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου. Βρίσκεται συνήθως στα ψυχρότερα μέρη του Καναδά, την Αλάσκα, τη Βόρεια Ασία και την Ευρώπη. Είναι επίσης γνωστή ως αλεπού του χιονιού ή λευκή αλεπού ονόματα που οφείλονται στο γεγονός ότι έχει λευκή γούνα και ξοδεύει πολύ χρόνο στο κρύο χιόνι.

Η Αρκτική αλεπού έχει πολύ πυκνό τρίχωμα του χειμώνα, η οποία είναι η πιο ζεστή γούνα όλων των θηλαστικών. Το πυκνό τρίχωμα είναι σίγουρα απαραίτητο για την επιβίωσή της στις σκληρές κλιματολογικές συνθήκες της Αρκτικής, όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν τακτικά κάτω από τους μείον 40 βαθμούς Κελσίου.Προσθήκη λεζάντας
Η Αρκτική αλεπού τείνει να εκμεταλλευτούν την Lemmings, λαγούς, ερπετά, αμφίβια και περιστασιακά ευάλωτων νεογνών φώκιας που δεν είναι κοντά στο κοπάδι τους. Η Αρκτική αλεπού κάνει κρησφύγετό του πολύ κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, και μπορεί να αντέξει εκπληκτικά θερμοκρασίες έως μείον 50 βαθμούς Κελσίου. Όπως συμβαίνει με πολλά ζώα που ζουν στις αρκτικές περιοχές, η γούνα των Αρκτική αλεπού αλλαγές χρώματος για να προσαρμοστούν στο περιβάλλον του αναλόγως. Το χειμώνα, η Αρκτική αλεπού έχει παχιά, λευκή γούνα που επιτρέπει η Αρκτική αλεπού να παραμείνει ζεστό και καμουφλαρισμένη σε χιονισμένο περιβάλλον. Κατά τους θερινούς μήνες, η γούνα των Αρκτική αλεπού αλλαγές σε καφέ χρώμα, όπως το χιόνι εκεί θα έχουν λιώσει. Αυτό το νέο χρώμα καφέ γούνα της αλεπούς, επιτρέπει την Αρκτική αλεπού να παραμείνει ως άσημος δυνατό, ενώ δεν υπάρχει χιόνι στην περιοχή της Αρκτικής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Προσθήκη λεζάντας
Ως ένα από τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα του Αρκτικού Κύκλου, η Αρκτική αλεπού έχει λίγους φυσικούς θηρευτές στην κατάψυξη περιβάλλον του. <Οι πολικές αρκούδες, λύκους πακέτα και οι άνθρωποι είναι πραγματικά μόνο αρπακτικά του ενήλικου αλεπούς, μαζί με μεγάλα αρπακτικά πουλιά, όπως κουκουβάγιες χιονισμένο, που λυμαίνονται κυρίως στο μικρότερο και πιο ευάλωτη Αρκτική αλεπουδάκια.

αρκτική αλεπού το καλοκαίρι στο νησί Σβάλμπαρντ
Το θηλυκό Αρκτική αλεπού γεννά και αυξάνει τα μικρά της στην ασφάλεια των den της, το οποίο είναι ένα δίκτυο από σήραγγες συχνά υπόγεια. Μετά από μια περίοδο κύησης σε μερικούς μήνες, η γυναίκα Αρκτική αλεπού γεννά έως 15 κουτάβια που γεννιούνται κατά την έναρξη του καλοκαιριού και μετά να θηλάσει από τη μητέρα τους, είναι αρκετά ανεξάρτητη από τη στιγμή που το χειμώνα Αρκτική αρχίζει ξανά.

οι εποχιακές γούνες της αρκτικής αλεπούς


περιοχές που ζει η αρκτική αλεπού
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters