Θέλουν να δημιουργήσουν σε πέντε χρόνια έναν ...κοτόσαυρο!

Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.Οι παλαιοντολόγοι έβαλαν σκοπό να δημιουργήσουν μόλις σε πέντε χρόνια ένα δεινόσαυρο από έμβρυο και γενετικό υλικό κότας.

Ο διάσημος Αμερικανός παλαιοντολόγος Jack Horner που στο παρελθόν συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας "Jurassic Park", προτίθεται να εφαρμόσει στα αλήθεια το κινηματογραφικό της σενάριο και να δημιουργήσει έναν πραγματικό ζωντανό δεινόσαυρο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα δύσκολο και δεν χρειάζεται καν να βρούμε προϊστορικά κουνούπια μέσα σε κεχριμπάρι που μόλις είχαν πιει το αίμα δεινοσαύρων λίγο πριν εγκλωβιστούν. Στη δημιουργία του ερπετού θα βοηθήσουν σύγχρονα ότα ,τα οποία σύμφωνα με μια θεωρία, εξελίχθηκαν από τους δεινόσαυρους. Μιλάμε βέβαια για τα πουλιά.

Θα βάση θα χρησιμοποιήσουμε το έμβρυο κοτόπουλου και μεθόδους γενετικής μηχανικής για να το κάνουμε να πάει γενετικά πίσω στο παρελθόν και να βγάλει το δεινόσαυρο που κρύβεται μέσα του.Αρχικά δεν είναι ακριβώς δεινόσαυρος, αλλά ένα πλάσμα με πολλά από τα χαρακτηριστικά του,." είπε ο επιστήμονας . Ακολούθως η δεινοσαυροποίηση αυτού του πλάσματος σύμφωνα με τον Χόρνερ δεν θα πάρει πάρα πολύ χρόνο ,μόλις πέντε με επτά χρόνια.
Στα πρώτα στάδια του εμβρύου όρνιθας θα αναπτυχθούν χαρακτηριστικά που υπήρχαν και στους δεινόσαυρους όπως δόντια και νύχια με τρία δάχτυλα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια η ιδέα της δημιουργίας ενός “κοτόσαυρου” δεν είναι και τόσο νέα. Οι πρώτες μεγαλόστομες δηλώσεις στον Τύπο για το θέμα αυτό έγιναν πριν από λίγα χρόνια. Για παράδειγμα, ένας συνάδελφος του Χόρνερ από τον Καναδά ο Λάνς Λάρσον Hans Larsson το 2009 ανακοίνωσε εργασίες για ένα παρόμοιο έργο, ενώ δήλώσε ότι εμπνεύστηκε από έναν Αμερικανό παλαιοντολόγο.

Αλλά και ο ίδιος ο Χόρνερ δεν κάθεται σε ησυχία. «Όταν ήμουν μικρός,”,διηγείται,” ονειρευόμουν δύο πράγματα,να γίνω παλαιοντολόγος και να έχω το δικό μου δεινόσαυρο» . Όταν μεγάλωσε έγινε παλαιοντολόγος και μαθαίνοντας για τους δεινόσαυρους, όλο και περισσότερο, ενθουσιασμένο αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα το δεύτερο παιδικό του όνειρο. Και αν πιστεύψουμε τον Χόρνετ για την πραγματοποίησή του έμεινε πολύ λίγο.
Ο κοτόσαυρος με κυνόδοντες είναι σχεδόν πραγματικότητα

Η διαδικασία δημιουργίας ενός κοτόσαυρου,όπως παρουσιάστηκε από τον Χόρνερ, δεν φαίνεται και τόσο δύσκολη αλλά η δημιουργία ενός δεινόσαυρου από μια αρχαία σταγόνα αίματος, το ίδιο όπως και στο"Jurassic Park", είναι αδύνατη. .Ο Χόρνερ είπε αστειευόμενος ότι αν παίρναμε αίμα από ένα προϊστορικό κουνούπι μέσα σε κεχριμπάρι ,βγάζαμε DNA και το κλωνοποιούσαμε τότε το μόνο που έβγαινε θα ήταν ένα δωμάτιο γεμάτο κουνούπια και πολλά δέντρα.Αν θέλουμε να αναπτύξουμε ένα δεινόσαυρο από την αρχαία σταγόνα αίματος, το ίδιο όπως και στην "Jurassic Park", είναι αδύνατον. ".Έτσι, αν χρειάζεστε DNA δεινοσαύρων, είναι απαραίτητο να ψάξουμε για έναν δεινόσαυρο ».

  Και τον δεινόσαυρο μπορούμε να τον βρούμε,πάλι σύμφωνα με τον ερευνητή, στους απόγονους των δεινοσαύρων ,τα πουλιά!Ανάμεσά τους επιλέχτηκε ένα κοτόπουλο ως το καλύτερα μελετημένο είδος μεταξύ των πουλιών . “Το ξέρουμε απ'έξω και ανακατωτά το γονιδίωμά του και δεν είναι μόνο γενετική τροποποίηση.Σκοπεύουμε να ξυπνήσουμε αταβιστικά γονίδια στο DNA των κοτόπουλων και να τα αναγκάσουμε να επανεμφανιστούν” - είπε ο παλαιοντολόγος -. Πρώτα θα πρέπει να προσδιορίστουν τα συγκεκριμένα γονίδια στο γονιδίομα ενός κοτόπουλου και στη συνέχεια να γίνει αλλαγή ορισμένων ρυθμιστικών πρωτεϊνών. Τα πρώιμα στάδια του εμβρύου όρνιθας θα αναπτύξουν χαρακτηριστικά δεινόσαυρου ,δόντια, τα νύχια με τρία δάχτυλα ".

Παρεπιπτόντως,το γονίδιο που ευθύνεται για την παρουσία ή απουσία των δοντιών, έχει ήδη βρεθεί, έτσι τώρα οι επιστήμονες θα μπορούσαν θεωρητικά να δημιουργήσουν ένα κοτόπουλο μεδόντια. Αλλά δεν θα είναι ένα τέρας ,απλά ένα αρκετά συνηθισμένο μέγεθος κοτόπουλο με δόντια! Όμως, ακόμη και λίγα χρόνια αργότερα, όταν οι επιστήμονες φτάσουν στη δημιουργία δεινόσαυρου, το αποτέλεσμα της δουλειάς τους δεν θα είναι επικίνδυνο. Ο Χόρνερ είπε σε μια συνέντευξή του στο Live Science,ότι θέλει να φτιάξει έναν μικρό φυτοφάγο δεινόσαυρο και να είναι σίγουρος ότι το νέο κατοικίδιό του δεν θα φάει τα άλλα που έχει στο σπίτι του ,ούτε και τον ίδιο.
πηγή
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters