Ο χοίρος των ανατολικών Ινδιών


Ο χοίρος των ανατολικών ινδίων (Babyrousa babyrussa) είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέλος της οικογένειας των χοίρων. Μέχρι τώρα η σχέση μεταξύ του με τα άλλα είδη χοίρων δεν έχει επιλυθεί πλήρως. Υπάρχουν κομμάτια της έρευνας, που δείχνουν το συμπέρασμα, ότι είναι στενά συνδεδεμένη με ιπποπόταμοι, στενούς συγγενείς των χοίρων τους. Ο χοίρος των ανατολικών ινδίων είναι μια πολύ παράξενη μέλος ψάχνει της οικογένειας των χοίρων. Είναι μόνο μακρινή συγγένεια με άλλους χοίρους, και τους δόθηκε το δικό τους υποοικογένεια, την Babirousinae. Υπάρχουν τρία υποείδη του χοίρος των ανατολικών ινδίων που αντιστοιχούν στις εκτάσεις όπου βρίσκονται? Το Sulawesi, Togian, και Μολούκων χοίρος των ανατολικών ινδίων. Αυτά τα υποείδη έχουν διαφορετικές καλύπτουν τα μαλλιά, το χρώμα των μαλλιών, και μπρόσμιος και τα μεγέθη του σώματος. Τα ορυκτά μελέτες φαίνεται να δείχνουν ότι ο χοίρος των ανατολικών ινδίων μπορεί να είναι πιο στενά συνδεδεμένη με ιπποπόταμους από τους χοίρους.   Ο χοίρος των ανατολικών ινδίων όνομα στο Μαλαισιακά σημαίνει «χοίρος-ελάφι". Πήρε το όνομα αυτό από την παράξενη χαυλιόδοντες του. Το επάνω κυνόδοντες στην πραγματικότητα μεγαλώνουν μέσα από το δέρμα του το ρύγχος από το εσωτερικό. Οι 12 ιντσών καιρό χαυλιόδοντες τότε μεγαλώνουν και διπλώστε το σώμα πάνω προς το μέτωπο, μερικές φορές σε επαφή με το ρύγχος και πάλι. Το κάτω κυνόδοντες είναι επίσης πολύ μεγάλη και προεξέχουν από τις πλευρές. Τα δύο σύνολα χαυλιόδοντες δίνει την εμφάνιση του κέρατα του ελαφιού. Μόνο τα κάτω χαυλιόδοντες που χρησιμοποιείται επιθετικά. Η κορυφαία χαυλιόδοντες δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναζήτηση τροφής ή ως όπλα επειδή είναι πολύ εύθραυστα και χάνουν σε υποδοχές τους. Οι γυναίκες έχουν μικρότερη χαυλιόδοντες, ή και καθόλου. Χοίρος των ανατολικών ινδίων είναι μικρότερα από οικόσιτους χοίρους. Είναι 2.8 έως 3.6 μέτρα σε μήκος, 02.01 - 02.06 και τα πόδια στο ύψος των ώμων. Η ουρά είναι 8-12 ίντσες μακριά και όχι στριμμένο. Babirusas ζυγίζει 95 έως 220 κιλά.   Αυτό σγουρά-έχων χαυλιόδοντας χοίρων έχει ένα στρογγυλευμένο σώμα με σχεδόν άτριχο, bristly δέρμα. Οι αραιές τρίχες είναι κιτρινωπό στο χρώμα. Το δέρμα τους είναι γκρι με καφέ, με ένα ελαφρύτερο χρωματισμένο υπογάστριο. Τα πόδια τους είναι λεπτές και περισσότερο από ό, τι στα περισσότερα χοίρους. Ζευγάρι babirusas έχουν μεγάλες πτυχώσεις κοντά στο λαιμό και την κοιλιά τους. Χοίρος των ανατολικών ινδίων φθάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα 1 έως 2 χρόνια. Μετά το ζευγάρωμα η pregnancey διαρκεί 150 έως 157 ημέρες. Ο χοίρος των ανατολικών ινδίων δίνει μόνο τη γέννηση έως 1 με 3 νέους σε έναν χρόνο, σε αντίθεση με άλλους χοίρους οι οποίοι θα έχουν 7 έως 9 χοιρίδια. Η μητέρα χοίρος των ανατολικών ινδίων θα ξαπλώσει στη νοσοκόμα χοιρίδια της. Παρά το γεγονός ότι οι νέοι θα αρχίσουν να κτηνοτροφικά κατά την πρώτη εβδομάδα μετά τη γέννησή τους, δεν είναι απογαλακτισμού έως ότου είναι 6 έως 8 μηνών. Ο χοίρος των ανατολικών ινδίων έχει μια διάρκεια ζωής 24 χρόνια.   Ο χοίρος των ανατολικών ινδίων είναι συνήθως ένα μοναχικό ζώο, αν και μερικές φορές θα ζουν σε μικρές ομάδες. Συνήθειές του είναι duirnal, και τείνει να ταΐσει το πρωί. Δίαιτα του αποτελείται από φρούτα, ξηροί καρποί, μάνγκο, τα μανιτάρια, τα φύλλα, και τα έντομα που βρέθηκαν σε σήψη του ξύλου. Σε αντίθεση με άλλους χοίρους δεν έχει ρίζα γύρω από το χώμα για τα τρόφιμα με το ρύγχος του. Κινείται κατά μήκος καλά που φοριέται μονοπάτια κατά μήκος του τροπικού δάσους όροφος στο έδαφός τους. Είναι μια γρήγορη δρομέας και ένας καλός κολυμβητής, και έχει δει το κολύμπι σε off-shore νησιά. Έχει μια καλή αίσθηση της όσφρησης και κάνει ρουθούνισμα και γκρίνια τους ήχους. Όταν παίρνει συγκινημένος ότι συνομιλητές δόντια του. Όπως και οι περισσότεροι άλλοι χοίροι που αγαπά να βυθίζεται στις λασπόλουτρα για να απαλλαγεί από τα παράσιτα. Στο παρελθόν χοίρος των ανατολικών ινδίων κρατήθηκαν από κυβερνήτες στο Sulawesi και να δοθεί ως δώρα για την επίσκεψη διπλωματών. Μάσκες του Μπαλί δαίμονες συχνά μοιάζουν με τα stangely έχων χαυλιόδοντας χοίρος των ανατολικών ινδίων.   Δυστυχώς, το μέλλον δεν δείχνουν καλά για αυτό το καταπληκτικό πλάσμα. Έχουν πάντα σπάνια, αλλά είναι είδος απειλούμενο με εξαφάνιση σήμερα. Αν και ο χοίρος των ανατολικών ινδίων αποφεύγει καλλιεργήσιμα εδάφη, και δεν είναι persucuted από τους αγρότες, είναι ένα από τα αγαπημένα στόχος για τους λαθροκυνηγούς. Είναι περιορισμένες και μικρές εστίες τους των τροπικών δασών, επίσης, να μετατραπεί σε τομέα της γεωργίας. Άγρια πληθυσμός τους υπολογίζεται σε περίπου 4.000 με 5.000 ζώα. Η IUCN να τεθούν σε ευάλωτες λίστα τους το 1996, και οι ΗΠΑ ΕΟΔ θεωρεί τους απειλούμενα Πρόκειται για την CITES Παράρτημα Ι.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσεις