Ο τάπηρος της Μαλαισίας


τάπιρος της Μαλαισίας σε ζωολογικό κήπο στο Λονδίνο


O τάπιρος της Μαλαισίας (τάπιρους ίντικους) που ονομάζεται επίσης την ασιατικόςτάπιρος, είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα είδη  τάπιρου και ο μόνος που κατάγεται από την Ασία. Έχει μια χαρακτηριστική λευκή ταινία σε ολόκληρο το σώμα του και κάποτε περιπλανιόταν στα τροπικά δάση σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά σήμερα απαντάται σε  πολύ μικρότερη έκταση και αυτό οφείλεται κυρίως στην απώλεια των ενδιαιτημάτων του.

Oι τάπιροι της Μαλαισίας είναι κυρίως μοναχικά πλάσματα,που σημαδεύουν  μεγάλες εκτάσεις γης και του εδάφους τους, αν και αυτές οι περιοχές συνήθως συμπίπτουν με αυτές  άλλων ατόμων.Οι τάπιροι σημειώνουν τις περιοχές τους  ψεκάζοντας τα ούρα τους στα φυτά, και συχνά ακολουθούν διαφορετικές πορείες που έχουν ισοπεδωθεί από τη χαμηλή βλάστηση.

εξάπλωση του τάπιρου της Μαλαισίας
O μαλαισιανός τάπιρος τρώνε χορτάρι και τα καρύδια, τα φυτά νερό και φρούτα. Βάζουν τροφή στο στόμα τους, χρησιμοποιώντας τη μύτη τους, ακριβώς όπως ένας ελέφαντας. Αποκλειστικά χορτοφάγος, το ζώο προμηθεύει με ζωοτροφές για τα βλαστάρια και τα τρυφερά φύλλα της περισσότερα από 115 είδη φυτών (περίπου 30 είναι ιδιαίτερα κατά προτίμηση), κινείται αργά μέσα από το δάσος και οι παύσεις συχνά για να φάει και να σημειώσετε τις μυρωδιές που άφησαν πίσω τους άλλες τάπιρος στην περιοχή .

O τάπιρος μαλαισιανός έχουν μαύρα και άσπρα τμήματα, όπως το γιγάντιο πάντα. Νομίζετε ότι αυτό θα τους έκανε να ξεχωρίζουν, αλλά οι τίγρεις και άλλα αρπακτικά έχουν έναν σκληρό χρόνο βρίσκοντας τους. μαλαισιανός τάπιροςs βγούμε έξω το βράδυ, έτσι ώστε τα αρπακτικά ζώα μπορεί να δει μόνο τα λευκά μέρη αυτών. Θηρευτές δεν μπορεί να δει το σχήμα τους. Φαίνονται χαλαρή, αλλά μπορεί να τρέξει μακριά πολύ γρήγορα, αν το πρόβλημα. Αν δείτε ένα αρπακτικό, που γρήγορα κρύψει κάτω από το νερό.

O τάπιρος μαλαισιανός είναι ειδικευμένοι κολυμβητές που ζουν στα δάση, όπου υπάρχει νερό. Τα δάση εξαφανίζονται. Ζώντας σε μικρούς αριθμούς σε μικρά δάση, είναι δύσκολο να βρουν τροφή. Είναι, επίσης, έχουν πρόβλημα στην εύρεση συντρόφων. Ο αριθμός τους γίνονται όλο και μικρότερα. Από όλα τάπιρος, μαλαισιανός τάπιρος είναι τα πλησιέστερα προς εξαφάνιση.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters