το όρνιο ή γύπας

ένα όρνιο σε πτήση


Το όρνιο είναι ένα μεγάλο, σαρκοφάγο πουλί ,γνωστό για την πτωματοφαγία. Είναι ένα από τα λίγα είδη πουλιών που βρίσκεται  τόσο ευρέως διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο, σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική και την Αυστραλία καθώς και  τα νησιά που την περιβάλλουν. Διαφορετικά είδη γυπών της πρώτον κατατάσσονται σε δύο ομάδες, το παλιό γύπες κόσμο και το νέο γύπες κόσμο. Υπάρχουν πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 διαφορετικά είδη γύπα που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Οι παλιές γύπες κόσμου βρέθηκαν στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική με αυτά τα είδη γύπα πιστεύεται ότι είναι πιο στενή σχέση με τους αετούς και τα γεράκια. Το παλιό γύπας κόσμος δεν θεωρείται ότι είναι στενά συνδεδεμένη με τη νέα γύπας κόσμο και την παλιά γύπας κόσμος χρησιμοποιεί εντυπωσιακό θέαμα και μόνο για να βρει τροφή. Οι νέες γύπες κόσμο που βρέθηκαν στην Αμερική και αν και υπάρχουν οριστικές ομοιότητες μεταξύ των παλαιών γύπας κόσμο και το νέο γύπας κόσμο, είναι πιστεύεται ότι συνδέεται με την εξελικτική κατάσταση και όχι DNA. Η νέα γύπες κόσμου τείνουν να είναι λίγο μικρότερο από το παλιό γύπες κόσμο και τη χρήση τόσο της όρασης όσο και εξαιρετική αίσθηση της όσφρησης για να βρει την τροφή τους.ένα όρνιο έτοιμο να επιτεθεί

Όλα τα είδη γύπα είναι παρόμοια με την έννοια ότι θα σαρώνουν για τα τρόφιμά τους όποτε είναι δυνατόν παρά να σκοτώνει οι ίδιοι. Γύπες τρέφονται με τα υπολείμματα των νεκρών ζώων και δεν είναι ποτέ πάρα πολύ ιδιότροπο για το τι έχει απομείνει. Γύπες είναι γνωστό ότι λωρίδα κρέας, το δέρμα, ακόμα και τα φτερά, αφήνοντας μόνο το σκελετό του ζώου παραμένει. Αν και γύπες είναι γενικά αρκετά μοναχικά ζώα, οι ομάδες των γυπών συχνά περιβάλλει θήραμα από τον ουρανό πάνω. Αυτή η κίνηση του γύπες ονομάζεται μια κατσαρόλα και μια ομάδα των γυπών από κοινού είναι μερικές φορές γνωστή ως χώρο.

όρνια τρώνε το πτώμα ενός γκνού

Γύπες έχουν πολύ ισχυρή όραση. Πιστεύεται ότι είναι σε θέση να εντοπίζουν τριών ποδιών σκελετό από τέσσερα μίλια μακριά στην ανοιχτή πεδιάδα. Σε μερικά είδη, όταν ένα άτομο βλέπει ένα πτώμα αρχίζει να κύκλο πάνω από αυτό. Αυτή εφιστά την προσοχή των άλλων γύπες που τότε συμμετάσχουν; Η περιττώματα του γύπα γαλοπούλα περιέχει ισχυρά οξέα που σκοτώνουν πολλά από τα βακτήρια που συνδέονται συνήθως με περιττώματα πουλιών. Λόγω της διατροφής τους, αυτά τα πουλιά είναι σε θέση να σκοτώνουν επιβλαβή βακτήρια και ιούς με τα οξέα του στομάχου τους, και να σταματήσει το ενδεχόμενο εξάπλωσης της νόσου από τη σήψη των πτωμάτων τους.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters