Η αγελάδαΟι αγελάδες εκτρέφονται σε πολλές διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, κυρίως για τις αγελάδες τους φυσικούς πόρους όπως το γάλα, το κρέας και το δέρμα. Στην Ινδία η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο. Υπάρχουν πιστεύεται ότι είναι σχεδόν 1,5 εκατομμύρια αγελάδες σε όλο τον κόσμο, οι περισσότερες από τις αγελάδες είναι δυστυχώς τηρούνται από τους γεωργούς, αλλά είναι βέβαιο ότι θα είναι το περίεργο ρουζ δραπέτευσε άγρια ​​αγελάδες κάπου!

Οι αγελάδες να περάσουν τις μέρες τους σε αγέλες περίπου 40-50 αγελάδες, βόσκουν στα λιβάδια και θαμνώδη περιοχή. Υπάρχει μια παλιά αγγλική ιστορία η οποία ισχυρίζεται ότι οι αγελάδες πάντα κάθονται κάτω όταν πρόκειται να βρέξει. Η αγελάδα είναι γνωστό μεταξύ των αγροτών για την ικανότητά του να διασταυρωθούν με τα είδη που είναι στενά συνδεδεμένα με την αγελάδα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τα γιακ και οι βίσωνες, όπου τα ζώα αυτά έχουν εκτραφεί με επιτυχία την αγελάδα για την παραγωγή υβριδικών βοοειδή. Περιέργως όμως, η αγελάδα είναι σε θέση να την επιτυχή φυλή με βουβάλια ή νερό βουβάλι.
καβάλα σε ένα βόδι στη Σουηδία

Η αγελάδα έχει μόνο ένα στομάχι (όχι τέσσερις), αλλά το στομάχι αγελάδες περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά τμήματα που λειτουργούν με το συγκρότημα του πεπτικού συστήματος των αγελάδων που επιτρέπει την αγελάδα για τον έλεγχο των ουσιών που είναι δύσκολο και σχεδόν αδύνατο για πολλά άλλα ζώα για να χωνέψει. Είναι κοινή πεποίθηση ότι οι αγελάδες, κυρίως άνδρες αγελάδες που ονομάζεται ταύρων, επιδεινώνεται από το κόκκινο χρώμα. Αυτό είναι στην πραγματικότητα δεν είναι αλήθεια, όπως οι αγελάδες είναι αχρωματοψία και δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ των διαφορετικών χρωμάτων. Αυτή η κοινή παρερμηνεία έχει προκύψει από τις ημέρες της ταυρομαχίας, όπου εκπαιδευτές που βλέπουμε συνήθως με μια κόκκινη σημαία. Δεν είναι το χρώμα της σημαίας που θα ωθήσουν την αγελάδα σε αλλά στην πραγματικότητα, τον κυματισμό του ίδιου του υλικού.

Θεωρείται ότι περίπου το 18% των αερίων του θερμοκηπίου που βρίσκονται σε εξέλιξη απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα προέρχονται από ζώα όπως οι αγελάδες. Αυτό οφείλεται στο μεθάνιο που αγελάδες αποβάλει μέσω ερυγές και μετεωρισμός.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters