Ο αλιγάτορας γκάριαλ

Το γκάριαλ  είναι ένα μεγάλου μεγέθους ερπετό που βρέθηκαν στα σκοτεινά νερά της βόρειας Ινδίας και των γύρω χωρών. Η gharial συνδέεται στενά με άλλα μεγάλα ερπετά, συμπεριλαμβανομένων καϊμάν και αλιγάτορες, αν και ο κροκόδειλος αλμυρού νερού πιστεύεται ότι είναι η πλησιέστερη συγγενής του gharial του. Η gharial ο συνηθέστερα βρίσκεται στην πιο ήρεμη περιοχές της βαθιάς, ορμητικά ποτάμια της Βόρειας ινδική υποήπειρο. Η gharial περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο νερό, δεδομένου ότι δεν είναι κατάλληλη για μια ζωή στη γη, λόγω της μικρής πόδια του.


Η gharial (μαζί με τα μεγαλύτερα ενήλικα κροκόδειλοι αλμυρού νερού) είναι η μεγαλύτερη της ομάδας αυτής των μεγάλων ερπετών, με εκεί που έχουν γίνει αναφορές από άρρενα ενήλικα gharials αντιπροσωπεύοντας πάνω από έξι μέτρα σε μήκος. Το επίμηκες ρύγχος του gharial είναι ιδανική για την αλιεία ιχθύων στο νερό, και περιέχει περισσότερες από 50 κοφτερά δόντια. Η gharial είναι σε γενικές γραμμές μοναχικός αρπακτικό και δεν έχει το ίδιο τρομακτική φήμη για το φαγητό τους ανθρώπους, όπως κροκόδειλοι κάνουν. Αν και η gharial ήταν γνωστό για να δείξει επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους κατά καιρούς, το σχήμα του ρύγχους του gharial το καθιστά δύσκολο για τον gharial να καταναλώσει κάτι πολύ μεγάλο.


Η gharial είναι ένα σαρκοφάγο ζώο και δεσπόζουσα θηρευτή μέσα στο περιβάλλον της. Η μόνη φορά που αυτή δεν είναι η περίπτωση είναι όταν ο gharial μερίδιο έδαφός του με μια μεγάλη κροκόδειλος του αλμυρού νερού. Τα ψάρια είναι η κύρια τροφή των gharial μαζί με έντομα και μερικές φορές τα μικρά ζώα. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το gharial δεν έχει φυσικούς εχθρούς στο περιβάλλον του, εκτός από τους ανθρώπους που κυνηγούν το gharial, συχνά για το δέρμα ή το κρέας. Η gharial έχει επίσης καταστροφικά επηρεάζονται από την ολοένα και πιο επίπεδα ρύπανσης στο νερό και σήμερα θεωρείται ως άκρως απειλούμενο στην άγρια ​​φύση.


Το θηλυκό gharial κάνει τις φωλιές τους και γεννούν τα αυγά τους, κατά την ξηρή περίοδο, όταν το ποτάμι στενεύει εκθέτοντας περισσότερο την άμμο στις όχθες του ποταμού. Το θηλυκό gharial ορίζει μεταξύ 30 και 50 αυγά που είναι θαμμένα σε μια ολόκληρη στην άμμο από αυτήν. Η gharial μωρό βγει από τον υπόγειο φωλιά μετά από μερικούς μήνες και προστατεύονται στο νερό με τη μητέρα τους για μερικές ημέρες, έως ότου είναι σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters