Ο κροταλίας

κροταλίας μασσασάουγκα


Oι Κροταλίες είναι δηλητηριώδη φίδια ,συγγενικά της οχιάς που αναγνωρίζονται από το χαρακτηριστικό κουδούνισμα στην άκρη της ουράς τους. Τα περισσότερα είδη κροταλία έχουν ημιτοξικό δηλητήριο που επιτίθεται στους ιστούς και τους καταστρέφει. Ο κροταλίας μοτζάβε έχει επίσης μια νευροτοξίνη στο δηλητήριο του, καθιστώντας τον το πιο επικίνδυνο από όλα τα είδη  κροταλία.


Οι κροταλίες διαφέρουν σημαντικά στο χρώμα ανάλογα με το βιότοπό τους. Στις δυτικές πολιτείες ο συγγραφέας έχει παρατηρηθεί pinks, χόρτα, τα χρώματα της σκουριάς, και σχεδόν μαύρο. Έχουν την τάση να συνδυάζεται με τους υπόβαθρο. Μερικά είδη είναι πιο αντιδραστική σε απειλές από τους άλλους, αλλά οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να τρέξει μακριά από το να έχουν μια συνάντηση με έναν άνθρωπο. Χρησιμοποιούν τη θερμότητα τους αισθητήρες κοιλώματα στα πρόσωπά τους για να «βλέπει» τις εικόνες θερμότητας. Είναι κομμάτι τραυματίες θήραμα ακολουθώντας την υπογραφή θερμότητά του. Χρησιμοποιούν το δηλητήριό τους για να υποτάξουν τη λεία τους, μικρά θηλαστικά όπως τα κουνέλια και ποντίκια. Το δηλητήριο ξεκινά αφομοιώνει το θήραμα από μέσα πριν από το φίδι ακόμη και να το καταπιεί.

κερασφόρος κροταλίας

Το δηλητήριο χρησιμοποιείται και αμυντικά, όταν το φίδι αισθάνεται ότι απειλείται.Ο κροταλίας είναι σε θέση να χρησιμοποιει περισσότερο ή λιγότερο δηλητήριο όπως επιθυμεί. Ένα στα τρία δαγκώματα σε ανθρώπους είναι στεγνά και  δεν έχουν δηλητήριο. Η θεραπεία περιλαμβάνει το σφίξιμο μιας λωρίδας γύρω από το δαγκωμένο άκρο επάνω από το δάγκωμα και η  γρήγορη διακομιδή σε  νοσοκομείο για θεραπεία με αντίδοτο.Τα ίδια αποτελούν λεία τους για τα βασιλικά φίδια, τους αμερικάνικους κούκους, χοίρους, αετούς και γεράκια.  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Δημοφιλείς αναρτήσειςfree counters